Voordelen mobiele mondzorg

Mobiele mondzorg

Mobiele mondzorg is specifiek gericht op kwetsbare ouderen, mensen met psychische problemen en mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen in sommige gevallen geen tandarts bezoeken doordat zij bijvoorbeeld slecht ter been zijn of omdat zij geen begeleiding hebben etc. Maar goede mondverzorging is ook voor hen zeer belangrijk. Slecht onderhouden tanden, kiezen of gebitsprothesen kunnen nare klachten veroorzaken. Een slechte mondgezondheid kan leiden tot ondergewicht, infecties in het lichaam of tot het vermijden van sociale contacten en dat leidt weer tot vereenzaming. Dat willen we natuurlijk voorkomen en daarom bieden wij mobiele mondzorg aan. Met een gezonde mond én gezond tandvlees behoren bovengenoemde klachten, pijn, ontstekingen en slechte adem tot het verleden.

Met de mobiele mondzorg van Fresh Unieke Mondzorg leveren we totale mondzorg op locatie in verpleeghuizen en aan alle cliënten en bewoners in instellingen. Met ons mobiele apparatuur behandelen wij onze cliënten zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving van onze cliënten. De mondhygiënist geeft het gebit op locatie dezelfde grondige reiniging als in een normale praktijkruimte. Deze grondige reiniging is preventief, het voorkomt gaatjes en de mondhygiënist signaleert eventuele ontstekingen van het tandvlees. Het is precies hetzelfde als wanneer de cliënt naar de tandarts gaat maar dan op eigen locatie. Zo hoeven kwetsbare mensen de deur niet uit. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning met tips en adviezen voor het behouden van een gezonde mond. Denk hierbij aan poetsinstructies, tips voor het kauwen, slikken en spreken. Twijfel je nog over het inzetten van mobiele mondzorg? Mobiele mondzorg brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar de voordelen van mobiele mondzorg? Wij vertellen het je graag in deze blog. Lees verder!

Voordelen mobiele mondzorg

 • Specifiek gericht op mondzorg voor ouderen, mensen met psychische aandoeningen of met een verstandelijke beperking;
 • Minder spoedgevallen en verval van gebit door preventie;
 • Zorgverlening in de vertrouwde omgeving, dit wordt als zeer prettig ervaren door cliënten en de zorg;
 • Voor cliënten is de drempel om naar de tandarts te gaan lager;
 • Cliënten, familie en zorg krijgen persoonlijke tips en adviezen over een gezonde mond;
 • Neemt zorg uit handen van zorgverleners binnen een tehuis of instelling.

Risico’s slechte mondgezondheid

 • Verhoogd risico op longontsteking;
 • Pijn bij tandklachten;
 • Grotere kans op hart- en vaatziekten;
 • Risico op ontregeling bloedsuikerspiegel bij suikerziekte;
 • Minder goed kunnen kauwen, dit zorgt weer voor een slechtere mentale gezondheid en snellere achteruitgang bij dementie;
 • Door het slinken van het kaakbot kan het zijn dat het kunstgebit minder goed in de mond past en dit kan weer leiden tot beschadigingen aan het mondslijmvlies;
 • Een pijnlijk gebit betekent vaak dat mensen als stoppen met het eten van vast voedsel waardoor het gewicht snel afneemt.

Herken je bovenstaande klachten? Dan is het belangrijk om een tandarts te raadplegen. De tandarts kan helpen bij een goede mondgezondheid en daarbij een goede algemene gezondheid. Interesse in onze mobiele mondzorg? Onze professionele en deskundige tandartsen kunnen langskomen op locatie! Benieuwd naar meer informatie en handige tips? Lees hier meer!